dijous, 25 d’octubre del 2012

Recomanacions :: Salvajes, una novel·la dura i sense concessions

Salvajes
Don Winslow
Edicions Martínez Roca
Any d'edició: 2012

Avui us vull parlar de la novel·la Salvajes, de Don Winslow, sense cap mena de dubte la millor novel·la de l'escriptor amb altres títols, també molt recomanables, com El poder del perro o El invierno de Frankie Machine. Salvajes és una novel·la que ens parla de la realitat dels càrtels mexicans de drogues. Una novel·la dura, directa, sense concessions ni adornaments. Winslow utilitza un llenguatge sense floritures en el que no sobra res, i en el que qualsevol paraula supèrflua ha estat eliminada. Una increible combinació de suspens plena d'adrenalina i històries sobre crims reals. Un recorregut fascinant, una tour de force impossible d'abandonar. Els personatges són genials, i la narració despietada, però el sentit de l'humor de Winslow fa que el trajecte valgui la pena. Una història que arrenca d'una notícia i que l'autor converteix en un llibre delirant i amb molt d'ingeni que t'atraparà sense remei. No te la pots perdre. Senzillament brutal. 

SINOPSI: En Ben i en Chon són dos paios que saben gaudir de la vida: els encanta el sexe, el voleibol, la cervesa i les noies. L'Ophelia, més coneguda com O, té la fama d'aconseguir orgasmes molt escandalosos (per això les seves amigues l'anomenen Multi O.) i està boja per en Ben i el Chon. En fi, que s'en va al llit amb el dos. Però el que de veritat fa diferents a en Ben i en Chon dels altres és que produeixen la millor marihuana del món. Cap problema? No. Bé si, un; el càrtel de Baja. L'essència del narco-tràfic mexicà. Que, a més, està composat per uns tipus amb molt mala llet: als quals els dónes el que volen o et tallen el cap. Són autèntics salvatges. I ara, mira per on, tenen segrestada a l'O. perquè volen la marihuana d'en Ben i en Chon. Què poden fer? Només hi ha tres sortides: 1. Seguir-los el joc / 2. Trobar i rescatar a l'O/ 3. Pagar 20 milions de dòlars. 




“Amb 22 anys era la primera vegada que vivia fora de casa i allà, enmig de parcs, bicicletes, ponts, gent de tot arreu, residències d’estudiants, coffeshops, festivals de rock i festes vaig veure que volia fer alguna cosa creativa a la vida”.


Roger Tartera.

També al facebook i al twitter.
Amb la tecnologia de Blogger.

Que es cremin els cossos

Que es cremin els cossos
Que es cremin els cossos. Editorial Alrevés, Barcelona 2011. Última novel·la publicada

Arxiu del blog

Seguidors

Visites

. : : Visites: